هرم جیزه

هرم جیزه

زمانی که سخن از مصر به میان می‌آید، تمام ذهن افراد به سراغ هرم جیزه می‌رود. این هرم که بزرگ‌ترین هرم از مجموعه سه هرم موجود در اهرام مصر است توانسته با اقتدار خود جایگاهی ویژه داشته باشد. این بنا به عنوان یکی از عجایب هفتگانه دنیا نیز معروفی شده و با معماری خاص خود باعث انگشت به دهان ماندن افراد شده است. گفته می‌شود که هرم جیزه در دوره چهارم فرعونیان ساخته شده و ساخت آن تا سال 2560 طول کشیده است. شما می‌توانید هم از بیرون هرم نهایت لذت را ببرید و هم از عجایب داخل هرم بهره‌مند شوید.

هرم جیزه

معرفی هرم جیزه

در زمان ساختن هرم جیزه مصر ارتفاعی بالغ‌بر 146.6 متر را برای آن درنظر گرفتند که ۳۸۰۰ سال قبل از برج ایفل این بنا ایجاد شده است. برای نمای بیرونی این بنا از سنگ آهک کمک گرفته شد و زمانی که به دیوارهای آن نگاه می‌کنید با سطحی ناهموار مواجه می‌شوید. دلیل این موضوع، مصالح زیرین آن بوده که باعث ایجاد ناهمواری شده است. در زمان طراحی هرم جیزه ۳ اتاق ایجاد شد که هر یک از آنها برای پادشاه اصغو و ملکه کیبرا هستند و آخرین اتاق نیز نیمه کاره بوده و از آن استفاده چندانی نمی‌شود.
توجه داشته باشید که در این هرم چندین اتاق دیگر نیز وجود دارد که به دیگر همسران فرعون تعلق پیدا کرده است. اگر تمایل به حضور پیدا کردن در کنار هرم جیزه را دارید باید به خارج از قاهره بروید که در اطراف این هرم، ۱۰ هرم کوچکتر نیز وجود دارد. عظمت و بزرگی این هرم می‌تواند شما را حیرت زده کند به طوری که هر ضلع قاعده آن ۲۳۰ متر طول داشته و برای ساخت آن نیز ۲ میلیون و سیصد هزار بلوک مورد استفاده قرار گرفته است. شایان ذکر است که هر یک از این بلوک‌ها وزنی حدود دو و نیم تن را دارا هستند.

آشنایی با معماری هرم جیزه

بلوک‌های سنگی و سنگ آهک تورا مصالحی هستند که برای ساخت هرم جیزه مورد استفاده قرار گرفته است. هر یک از این سنگ‌ها ۲۵ الی ۸۰ تن وزن دارند که همین وزن بسیار آنها باعث متحیر ساختن تمامی گردشگران شده است. برای برش خوردن تمامی این سنگ‌ها از قلم‌های چوبی استفاده شده و زمانی که این سنگ‌ها به اندازه مناسب درآمدند، آنها را با قایق و از طریق رودخانه نیل به محل ایجاد و ساخت هرم منتقل می‌کردند. با توجه به منحصربه‌فرد بودن ساخت هرم جیزه، تئوری‌های بسیار زیادی وجود دارد که یکی از معروف‌ترین آنها کمک گرفتن از برده‌ها برای ساخت این هرم بوده است. توجه داشته باشید که هیچ یک از این تئوری‌ها صددرصد مورد تایید قرار نگرفته و تنها یک حرف هستند.
پس از بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد که برای ساخت این بنا از کارگران متخصص کمک گرفته شده که معمولاً محل زندگی این افراد نیز در روستاهای اطراف بوده و آنها در رفاه نسبی خوبی هم زندگی می‌کردند. با توجه به عظمت بسیار زیاد هرم جیزه، تخمین زده شده است که برای ساخت آن نزدیک به ۱۵ میلیون نفر کارگر مورد استفاده قرار گرفته و آنها بدون کمک گرفتن از ابزار آلاتی همچون فلز یا چرخ این بنا را طی ۱۰ الی ۲۰ سال ساخته‌اند.

آشنایی با معماری هرم جیزه

بررسی فضای داخلی هرم جیزه

زمانی که بخواهید به فضای داخلی هرم جیزه بروید باید ورودی اصلی آن را پیدا کنید که در ضلع شمالی هرم قرار گرفته و ۱۷ متر از سطح زمین نیز ارتفاع دارد. در این هرم سه اتاق به همراه تعدادی راهرو و دالان خودنمایی می‌کند که ابعاد بسیار کمی دارند و تنها ربات‌های بسیار کوچک می‌توانند از آن رد شوند. با توجه به این موضوع هنوز مشخص نشده که دلیل و هدف ساختن چنین راهروهایی چه چیزی بوده است. 

اتاق پادشاه 

کمی بالاتر از مرکز هرم و در ۱۱ متری آن اتاق پادشاه وجود دارد که در این اتاق دو راهرو باریک دیده می‌شود. این راهروها به بیرون می‌رسند و متخصصان بر این باور هستند که این راهروها به منظور تهویه هوا ایجاد شده‌اند. در مقابل، برخی دیگر بر این باور هستند که این راهروها برای صعود روح فرعون به آسمان طراحی شده است. برای ساخت اتاق پادشاه از سنگ گرانیت استفاده شده که در داخل اتاق نیز یک تابوت سنگی بدون درب وجود دارد که نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است.

اتاق ملکه

اتاق همسر اصلی فرعون یکی دیگر از اتاق‌های موجود در هرم جیزه بوده که در این اتاق نیز راهروی مخصوصی وجود دارد. طبق عکسبرداری‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که راهرو موجود به یک درب می‌رسد که پشت درب اول فاصله‌ای معادل با ۳۰ الی ۵۰ سانتی‌متر وجود دارد. پس از طی این فاصله کم، یک درب دیگر نیز خودنمایی می‌کند که مقامات مصری اکتشافات بیشتری در این خصوص ارائه نداده‌اند. 

گالری و حفره بزرگ 

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های موجود در هرم جیزه به یک گالری بسیار بزرگ اختصاص دارد که شیب صعودی آن نظر افراد را به خود جلب کرده است. ارتفاع این گالری تا سقف حدود ۹ متر بوده و در انتهای گالری یک سوراخ وجود دارد که ارتباطی میان اتاق‌های دیگر ایجاد می‌کند. علاوه‌بر آن، حفره موجود حداقل ۳۰ متر طول داشته که همچنان نتوانسته‌اند راه دسترسی به آن را کشف نمایند. 

بررسی فضای داخلی هرم جیزه

ویژگی‌های هرم جیزه

زمانی که به ماهیت هرم جیزه فکر می‌کنید به عجیب بودن آن پی می‌برید که درواقع ساخت این هرم یکی از عجایب نامعلوم جهان به‌شمار می‌آید. یکی از جذاب‌ترین موضوعات در خصوص این هرم، استفاده شدن از عدد طلایی یا دنباله فیبوناتچی بوده است. برخی از قسمت‌های موجود در هرم خمیدگی دارد که این خمیدگی با شعاع زمین مطابقت داشته و جالب است بدانید که در زمان ساخت، در مرکزی‌ترین نقطه زمین این هرم را ایجاد کرده است. در اتاق پادشاه که در قسمت پایینی هرم قرار گرفته است صندوقی از جنس گرانیت خودنمایی می‌کند که از یاقوت کبود و برنز برای ساخت آن استفاده شده است.
یکی از موضوعاتی که باعث شگفتی افراد شده آن بوده که این صندوق بزرگتر از مسیرهای هرم ساخته شده و پیش‌بینی می‌شود که این صندوق قبل از ساخته شدن این مسیرها در این مکان قرار داشته است. یکی دیگر از ویژگی‌های هرم جیزه ترکیبات مورد استفاده برای ساخت آن بوده که این ترکیبات تا به امروز ناشناخته است و بشر توانایی ساخت این ترکیبات شیمیایی را ندارد. همین ترکیبات شیمیایی باعث افزایش استحکام هرم سنگی شده‌اند و تا به امروز بدون هیچگونه تغییری باقی مانده‌اند. 

ویژگی‌های هرم جیزه

موقعیت جغرافیایی اهرام جیزه

هرم جیزه در بخش شمالی کشور مصر قرار گرفته و در نزدیکی رود نیل و در مناطق جیزه و سقاره خودنمایی می‌کند. درواقع این منطقه حدود ۱۰ کیلومتر از شهر قاهره فاصله دارد و در جنوب غربی این شهر قرار گرفته است. از نظر موقعیت جغرافیایی نیز هرم جیزه بر تپه‌ای مشرف به بیابان‌های وسیع و همچنین رود نیل قرار دارد و از دوردست‌ها قابل مشاهده است. علاوه‌بر آن، این هرم ارتباط نزدیکی با منابع کشاورزی و آبی مصر باستان داشته و به دلیل نزدیکی به رود نیل، امکان حمل و نقل سنگ‌های عظیم و بزرگ راحت‌تر بوده است. 

بهترین زمان بازدید از هرم جیزه

سفر به مصر زمانی تکمیل می‌شود و به یک سفر بی‌نظیر تبدیل می‌گردد که از هرم جیزه دیدن کنید. با توجه به آنکه این منطقه در بیابان قرار دارد و آب و هوایی گرم و مرطوب بر کشور حاکم است، پس فصل تابستان را برای سفر خود انتخاب نکنید. در حالت کلی بهترین زمان بازدید از هرم جیزه فصل پاییز و زمستان بوده که آب و هوای موجود بر شهر و کشور بسیار مطلوب و عالی است. در این فصول هوای خنک و دلپذیری وجود دارد که صبح زود و غروب می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای رفتن به هرم جیزه باشد.

بهترین زمان بازدید از هرم جیزه

سخن پایانی

بدون‌شک یکی از بزرگترین و معروف‌ترین هرم‌های موجود در دنیا و موجود در مجموعه اهرام مصر به هرم جیزه اختصاص پیدا کرده است. ارتفاع درنظر گرفته شده برای این هرم ۱۴۷ متر بوده که قبل از ساخته شدن برج ایفل یکی از مرتفع‌ترین سازه‌های جهان به‌شمار می‌آمده است. زمانی که به ترکیبات و ساختار این هرم نگاه می‌کنید با عجایب بسیاری روبرو می‌شوید که چگونه انسان‌ها هزاران سال پیش توانستند چنین هرمی را بسازند. ترکیبات درنظر گرفته شده برای این هرم تنها از سنگ نبوده و از ترکیباتی استفاده شده که هنوز بشر قادر به ساختن آن ترکیبات نیست.

تور های ویژه


نظرات و تجربیات


ثبت نظر

محبوبترین ها


جدید ترین ها